Uitdagingen

Elke keer je gebied vergroten door mogelijkheden die op je pad komen aan te grijpen en er niet voor weglopen. Dat is een van mijn filosofieën. Heerlijk natuurlijk om overtuigingen en filosofieën te hebben, maar zodra de werkelijkheid voorbij komt, dan verandert er iets, tenminste bij mij wel.

Ik kreeg de vraag om een training in het Engels te geven. Wel ja, mooi natuurlijk om mijn ervaring uit te breiden, maar ik had niet voor niets een 4 voor mijn eindexamen Engels vwo. Overigens zijn we nu heel wat jaren verder en in die jaren heb ik veel bijgeleerd. Mijn passieve Engels is prima. Ik luister veel naar mp3-lezingen in het Engels en ik heb al heel wat boeken in het Engels gelezen, iets waar ik trouwens nog niet zo heel lang geleden never nooit niet aan zou beginnen.

Ik weet dat ik de komende weken mooi kan oefenen met het spreken en mezelf uit te drukken in het Engels. Dat is een investering die ik ga doen om vervolgens de uitdaging aan te gaan en mijn eerste training in het Engels te gaan geven. Weer een stukje ervaring erbij, weer iets toegevoegd aan de lijst van dingen die ik kan.

Ik merk aan mezelf dat het me dankbaar stemt dat ik die mogelijkheid krijg. Dat er dingen op mijn pad komen die ervoor zorgen dat ik uit mijn comfortzone ga.

En jij? Wanneer heb jij voor het laatst ‘ja’ gezegd tegen een uitdaging?

Hermien Dannenberg