Aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat is echt iets wat klopt. Kijk maar naar je inzet. Waar stop je de meeste tijd in? Ben jij iemand die de vergaderingen heel zorgvuldig voorbereid? Dan is het zeer waarschijnlijk dat jouw vergaderingen goed verlopen en dat mensen tevreden zijn over jouw stijl. Je hebt immers nagedacht en je weet wat je doel was voor dat vergadermoment.

Ben jij iemand die de nodige tijd besteed aan de mensen uit jouw team? Dan is de kans groot dat ze voor jou door het vuur gaan en dat ze weten dat ze op jouw kunnen bouwen. Mensen hebben aandacht nodig en willen gezien worden.

Ben jij iemand die de cijfers goed in de gaten houdt en de resultaten van de afdeling belangrijk vindt, dan is de kans heel groot dat het met de cijfers wel goed zit. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk complimenten voor alle resultaten die je geboekt hebt en misschien zit er ook wel een loonsverhoging in, want jij hebt jouw bedrijf veel geld bespaard.

Of ben jij iemand die alles tot in de puntjes uitzoekt? Jouw collega’s waarderen je dan enorm omdat ze weten dat als ze jou iets laten doen, dat het dan prima in orde is. Met veel aandacht en geduld sprokkel jij de informatie bij elkaar.

Zo kan ik nog veel meer voorbeelden noemen. Je kan ze zelf ook bedenken. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dan is het tegenovergestelde ook waar. Alles wat je geen aandacht geeft verwelkt. Het is de kunst om je aandacht te verdelen en ervoor te zorgen dat alles meegaat in de groei en de bloei. Dus niet alleen de cijfers, maar ook de mensen. Niet alleen goed uitgezochte projecten, maar soms ook globaal uitgezochte projecten. Dat kan soms net zo goed zijn.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Nu nog je aandacht goed verdelen.

Hermien Dannenberg