De opleiding

Teamwerk is het samen werken aan een gezamenlijk doel. Dit doen we omdat we samen sterker zijn en meer kunnen bereiken dan alleen. Het resultaat is niet  alleen additief (1+1=2), maar juist cumulatief (1+1>3).

Dat is mooi gezegd maar helaas is de praktijk weerbarstiger en leiden communicatieproblemen en onderling onbegrip in een team ook vaak tot een negatief resultaat waarbij 1+1<-3 kan opleveren. Wrijvingen in de onderlinge samenwerking maken het team minder productief en zorgen voor een verlaagde werkvreugde.

 

Meer info

De meeste problemen binnen teams en organisaties zijn uiteindelijk terug te voeren op een gebrekkige communicatie. Voor een effectieve samenwerking is een goede communciatie dus onontbeerlijk. In onze huidige maatschappij zijn we volledig afhankelijk geworden van communicatie. Binnen de communicatie kan veel ruis ontstaan, zowel extern, maar vooral ook intern. Om alle processen waarbij interpersoonlijke afstemming nodig is gesmeerd te laten verlopen is het van belang deze ruis te minimaliseren. Hoe minder ruis des te beter je boodschap gehoord wordt. Om tot minder ruis te komen, is de opleiding Effectief Samenwerken ontstaan.

In de opleiding Effectief Samenwerken leer je:

  • goed te luisteren en door te vragen om tot de essentie te komen
  • af te stemmen op je gesprekspartner
  • te communiceren met een helder doel voor ogen
  • je eigen grenzen bewaken en de grenzen van de ander te accepteren
  • de context ondersteunend te maken aan de content
  • bewuste keuzes te maken in je communicaties
  • de ander aan te spreken
  • eigenaarschap te nemen

 

Datum & locatie

Movimente levert maatwerk en gaat er voor om de trainingen optimaal af te stemmen op de organisatie en de groepen. Om dit te kunnen realiseren investeert Movimente allereerst in het contact met u als organisatie. Movimente adviseert en denkt mee. Zo komt er een programma tot stand dat specifiek toegesneden is op de werksituatie.

 

Prijs

Voor prijzen en mogelijkheden neem contact op met Movimente. Wij maken graag een offerte voor u.