Focus en Kracht

Gisteren had ik het genoegen om tijdens een gezellig familie-uitje voor het eerst kennis te maken met midgetgolfen. Ongelooflijk maar waar, ik had nog nooit gemidgetgolft. In het begin ging het redelijk. Halverwege kwamen er banen voorbij waar ik 7 keer geprobeerd heb om het balletje in de hole te krijgen. Het leverde me 8 punten op of beter gezegd, het kostte me 8 punten voor de kenners onder ons.

Ergens begon ik me alweer te vervelen. Dat vond ik kinderachtig van mezelf, opgeven omdat het niet lukt. Toen bedacht ik: als ik me nu focus op de weg die het balletje af moet leggen, wat gebeurt er dan? Ik keek eerst naar de lijn die het balletje af moest leggen en daarna sloeg ik. Wat mij direct opviel is dat het balletje precies die lijn volgde. Het wilde dan niet zeggen dat het balletje ook direct in de hole terecht kwam. Ik moest meer kracht gebruiken. Vervolgens focuste ik me op kracht met als gevolg dat het balletje compleet uit de richting ging.

Al doende bedacht ik het volgende: het is een combinatie van focus en kracht. Eerst kijken waar het balletje naar toe moet en me focussen op het eindstation en dan inschatten hoeveel kracht daarvoor nodig is. Dit zorgde ervoor dat de laatste 5 banen 1 of 2 punten kostten.

Met een prachtige conclusie verliet ik het parcours: Alleen focus brengt me niet waar ik zijn wil, alleen kracht en actie brengt met niet waar ik zijn wil; het is de combinatie van focus en de juiste hoeveelheid kracht die ervoor zorgen dat ik daar kom waar ik zijn wil. Oh ja, ik ben 3e geworden.

Op welke terreinen zet jij je focus en kracht/actie in juiste mate in?

Hermien Dannenberg